CXWorx a 30 minut cvičení – stačí to?

17. 1. 2019 | Les Mills

JDE TO VŠECHNO ZVLÁDNOUT ZA 30 MINUT

Věnovat hodinu nebo dvě z vašeho dne cvičení není pokaždé možné. Někde je život prostě velmi zaneprazdňující, den moc krátký a motivace příliš nízká. Pokud je to váš příklad, nemusíte přestat cvičit úplně – 30 minut je vše co potřebujete.

Potit se hodiny v tělocvičně není jediný způsob jak si zacvičit. Zvolte ten správný přístup a v pouhých 30 minutách denně můžete :

  • Vybudovat silné, štíhlé svaly
  • Zlepšit kardiovaskulární zdraví
  • Vyslat spalování tuků do výšin
  • Vybudovat si sílu středu těla (core)

Výzkum ukazuje, že celkem pouhých 150 minut cvičení týdně vám poskytne zásadní zdravotní přínosy. To znamená, že můžete příjemně a efektivně využít benefity cvičení tím, že si uděláte čas na pouhých pět třicetiminutových cvičení týdně. Tajemství je v tom, že těch 30 minut musí být pečlivě strukturovaných.

Můžete si vybudovat sílu za 30 minut

Bavíme-li se o silovém tríninku, 30 minut je perfektní čas, abyste efektivně zapojila všechny velké svalové skupiny – nohy, hruď i záda. Zahlcování těchto svalů cykly za použití lehkých vah a velkého počtu opakování má silný efekt na spalování kalorií a tuku, stejně tak však na budování svalové síly a odolnosti. Ideální workout obsahuje sety :

  • Dřepů
  • Výpadů
  • Bench Press
  • Mrtvý tah
  • Clean and Press

Můžete zlepšit kardiovaskulární kondici za 30 minut

Pro ty z vás které chtějí dát do cvičení ještě více je klíčový HIIT trénink. 30 minutové HIIT cvičení, jako například Les Mills GRIT zaručí spalování kalorií ještě hodiny po cvičení, maximalizuje aerobickou kondici, rozpoutá otřes svalových vláken a růst svalové hmoty. Někteří experti věří, že tyto výhody můžete začít čerpat za ještě kratší čas (dokonce existuje i vědecky ověřený návod na minutový workout!)

“Ve většině případů nezáleží na čase stráveném cvičením, ale na kvalitě cvičení samotného,” říká Bryce Hastings, Les Mills Head of Research. “Když je cvičení krátké, strukutra je velmi důležitá. Každý cvik musí být pečlivě vyvážený a správně načasovaný, aby se zajistila optimální efektivita.”

Bryce doporučuje, abyste se nesoustředila jen na silové a kardio tréninky. Věnujte čas i středové stabilitě (core). 30 minut CXWORX jednou týdně pomůže připravit vaše core svalstvo a vybudovat funkční sílu. Tím budete moci dostat více ze silových a kardio tréninků.

Pro nejlepší výsledky střídejte typy tréninků napříč dny v týdnu. Pokud vážně chcete vytěžit z tréninku co nejvíce, vyzkoušejte různé 30 minutové tréninky (Vždy začněte silovými tréninky a CXWORX si nechte na konec).

Zdroj : LesMills.com