INITIAL TRAINING – BODYATTACK…aneb jak se stát lektorkou Les Mills!

25. 2. 2018 | ze života beFit

V tomto článku bychom se s Vámi rády podělily o zkušenost s naším prvním školením, které proběhlo o víkendu 17-18.2 2018 ve Varšavě. Ovšem nejprve se vrátíme o něco zpět
a povíme vám, jak to vše začalo a proč jsme se rozhodly stát se instruktorkami programu Les Mills.

Markéta Zelendová: „Už od malička se věnuji sportu, cvičila jsem závodně komerční aerobik cca 8 let a nyní pro mě sport znamená spíše relax. Na lekce do beFIT jsem začala chodit od září a do BodyAttacku jsem se doslova zamilovala. Jelikož mě posledních pár měsíců lákalo udělat si certifikát na instruktorku skupinového cvičení, když jsem uviděla nabídku castingu na nové lektorky programu Les Mills, neváhala jsem a ihned se přihlásila.“

Adéla Bartesová: „Taky už cvičím hodně dlouho, ale stát se instruktorem nebylo tak úplně mým záměrem. Když jsem viděla plakáty, které lákaly na to stát se instruktorem v beFIT, brala jsem to spíš jako challenge, což se ale změnilo po castingu, protože mě všechny programy tak nadchly, že jsem si strašně moc přála dostat se do užšího výběru a začít pracovat na sobě
a ponořit se do fitness světa Les Mills.“

Casting proběhl v sobotu 3.2.2018 a přihlásilo se celkem cca 20 zájemkyň. Během hodiny a půl jsme si vyzkoušely několik programů od Les Mills – BODYATTACK, CX WORX, BODYCOMBAT, BODYPUMP a GRIT CARDIO a v průběhu cvičení nás bedlivě pozorovaly Terka F., Míša P. a Žanda P., aby zjistily, který styl nám nejvíce sedí. Na castingu jsme byly všechny uvolněné a moc si cvičení užívaly, takže atmosféra byla skvělá. Za dva dny po castingu si pár vybraných šťastlivců pozvala Terka na pohovor (mezi kterými jsme byly i my dvě), na kterém nám řekla informace o tom, co práce instruktorky obnáší, poté jsme se bavily o cvičení, které nám na castingu nejvíce šlo a jaký styl bychom mohly v beFIT předcvičovat. „Takže Bodyattack, mohla bys jet příští víkend na školení do Polska?“ „Jasně, že jo!“ Takhle nějak jsme se domluvily a odstartovaly jsme tak svoji „kariéru“ instruktorky Les Mills.

Školení ve Varšavě začínalo v sobotu 17.2. v 10 hodin a jelikož je cesta do Varšavy opravdu dlouhá, vyrazily jsme už v pátek odpoledne vlakem. Po dlouhé cestě a vyčerpávajícím bloudění po Varšavě jsme se nakonec ubytovaly v hotelu a byly jsme zvědavé, jak bude školení probíhat.

Druhý den jsme dorazily na místo školení, kde se nám představil sympatický Niko Viskari z Finska, jako náš master trainer. Celkem nás zde bylo 14 žen a pouze 1 muž. Až na jednu Slovenku, byli všichni ostatní místní z Polska, takže jsme konverzovali v angličtině. Na úvod jsme se všichni představili a zacvičili jsme si choreografii. Poté jsme procvičovali správnou techniku cviků a probrali jsme jak vést lekce BodyAttacku. Po obědě následovala prezentace svého přiděleného tracku, který nám byl dopředu poslán emailem. Každý měl zvolený track 1, který musel předcvičit a track 2, který cvičil jako tzv. stín ve dvojici s tím, kdo jej předcvičoval. Všichni jsme prezentovali 1/2 své písničky, po které nám Niko podal feedback o tom, co máme ještě do druhého dne vypilovat.

Druhý den jsme začínali prezentacemi celé písničky, u které nás Niko na 30 vteřin natáčel. Poté jsme se všichni dívali na videa a říkali si, v čem jsme se zlepšili oproti minulému dni a na čem je ještě třeba zapracovat. Po prezentacích nás čekal tzv. challenge, každý jsme po následném cvičení museli zvládnout udělat u tří prvků 100 opakování (pushup, jumping jack, lunge). Po obědě jsme dále probrali connection a performance, Niko nás proškolil, jak správně navazovat kontakt s klienty a jak je motivovat při cvičení. Poté následovala poslední prezentace, na základě které nám bylo uděleno pass/fail. Obě jsme obdržely feedback, ve kterém bylo pass, takže jsme měly ohromnou radost. Pak jsme se rozloučily a vydaly se na noční jízdu vlakem zpět do Brna.

Celé školení bylo úžasné, všichni byli plní energie a cvičení jsme užívali na 100%. Naučili jsme se zde spoustu informací o cvičení správné techniky bodyattacku, jak srozumitelně vysvětlovat cviky, vést a uspořádat lekce a v neposlední řadě motivovat a respektovat klienty. Musíme říci, že nás toto školení velmi nadchlo a moc se těšíme na další takový víkend!

Zdraví Markét s Adél