Jak se školily naše Body combaterky

23. 4. 2018 | ze života beFit

Ahoj, chtěly bychom se s Vámi podělit o průběhu našeho prvního školení Les Mills. Jak to všechno začalo?

Eliška : Ke sportu mě přivedli rodiče již v útlem věku. Od malička závodně lyžuji a prostřednictvím tohoto sportu se ze mě stal sportovec tělem i duší.

Jelikož mě přestaly bavit nekonečené tréninky ve fitku na strojích, rozhodla jsem se změnit formu cvičení. V prosinci 2017 jsem vyzkoušela skupinové lekce v beFIT. Dost mě to vzalo. Když jsem dostala příležitost stát se lektorkou, neváhala jsem. Zúčastnila se pohovoru, předvedla své pohybové schopnosti a dostala nabídku jet na školení.

Barbora : Sportu se věnuji od malička. Dlouho jsem dělala sportovní gymnastiku, ale po 13 letech přišly zdravotní problémy, které mě přinutily skončit. V září 2017 mě čekala fakulta sportovních studií a bylo mi jasné, že na sobě budu muset začít pracovat víc, než tomu bylo dřív.

Snažila jsem se najít si nějakou práci, u které bych nemusela celé dny vysedávat v kanceláři a takovou, která by měla něco společného se sportem. Původně jsem chtěla být na recepci v beFIT, ale na pohovoru mi bylo nabídnuto stát se instruktorkou Les Mills programů. Nabídka mě zaujala, proto jsem se zúčatnila castingu.

Na castingu jsme si pod vedením super instruktorek vyzkoušely několik různých programů, jako například BODYATTACK, CX WORX, BODYCOMBAT atd., abychom zjistily, který z nich nám sedí nejvíce. Za mě to byl rozhodně BODYCOMBAT.

A teď zpět ke školení.

Od povídání jiných lektorek jsme už věděly, co nás asi bude čekat. Týden před školením se nám Combaterky ochotně věnovaly a snažily se nám pomoct s technikou a abychom alespoň trochu věděly co a jak.

S Eliškou jsme měly velké štěstí, že se školení konalo v Praze. Na místě jsme musely být už v 9 hodin ráno, a proto jsme vyjížděly z domu už v 6. V Praze pak stačilo sednout na metro a dojet na Chodov.

Na místě nás čekal trenér Filip, který za každým jednotlivě přišel a pozdravil. Následovala Master Class, takže jsme si všichni zopakovali celou choreografii. Teoretické části střídaly prektické, učili jsme se jak motivovat, komunikovat s klienty, jak provádět správně cviky a podobně. Na konci dne nás čekala prezentace první písničky (každý dostal předem mailem 2 choreografie, které následně na školení prezentoval). Filip nám všem dal feedback na základě toho, co děláme dobře, co špatně, nebo co máme zlepšit.

Celou noc jsme na hotelu trénovaly sestavy a techniku. Zkoušely jsme se i natáčet, abychom viděly své chyby. Nad ránem jsme padly do postelí a okamžitě usnuly.

Druhý den jsme předvedli znovu svoje první prezentace i s tím, co jsme celou noc trénovali. Filip sledoval pokroky a moc nás všechny chválil. Opět proběhly i nějaké teoretické přednášky. Odpoledne jsme prezentovali druhé písničky, na základě toho, co jsme se naučili u toho prvního. Byly jsme s Eliškou hodně nervózní, ale nakonec vše dobře dopadlo a obě jsme dostaly PASS. Spokojeně jsme odjely do Brna. Teď už nás čeká jen natočit video abychom měly i certifikaci.

Školení bylo super, obě jsme si ho moc užily. Už víme jak motivovat, komunikovat s klientkami a jak provádět cviky správně. Určitě se není čeho bát. Všichni byli moc milí a Filip ochotný a odhodlaný nás všemu naučit.

B+E <3