Cvičení pro těhotné

Cvičení je vhodné pro všechny pokročilé i mírně pokročilé ženy, které mají fyziologické těhotenství.

Představujeme vám cvičení pro těhotné ženy

Být aktivní v těhotenství není kontraindikací.

  • Cvičení pro těhotné se pro zatím spouští formou Open Class – pravidelné lekce sloužící jako univerzální ukázkové hodiny pro ženy, které by měly následně zájem o kurz – vhodné jak pro ženy, které se snaží otěhotnět, tak pro již těhotné ženy.
  • Základní informace:
  • 1 lekce trvá 55 minut – 60 minut
  • Cena 330kč, objednávání v rámci rez.systému beFIT, nevztahují se množstevní permanentky, členství ani multisport.
  • Individuální přístup zkušené lektorky a porodní asistentky
  • Kapacita 8 – 10 klientek
  • Termíny lekcí v týdnu od 17.1 – 23.1.
  • Pondělí 17.1. 10.00, Úterý 18.1. 9.00, Čtvrtek 16.30 a pátek 15.00
  • V rámci cvičení začínáme nejprve otevřenými lekcemi, během následujících týdnů se budou postupně spouštět i uzavřené kurzy, u těchto kurzů bude před samotným zahájením kurzu pohovor s každou ženou, probrání komplet anamnézy + diagnostika. 
  • Pravidelné konzultace o aktuálních pocitech ženy – v soukromí i v rámci celé skupiny

Těhotenství je považováno za jedno z nejkrásnějších období života ženy. Každá žena ho však prožívá úplně jinak, ale i tak bychom chtěly ženám pomoci udržet se v kondici po celou dobu těhotenství a lépe zvládnout všechny změny ke kterým v průběhu těhotenství dochází. Proto je naše cvičení přizpůsobené jednotlivým trimestrům, tak abychom mohly eliminovat nebo alespoň zmírnit nastávající změny.

V průběhu těhotenství dochází ke značným fyziologickým a psychologickým změnám, které mohou podporovat nízkou úroveň pohybové aktivity a sedavé chování. Toto chování je spojeno se zvýšeným rizikem výskytu gestačního diabetu, těhotenskou hypertenzí, vysokým přírůstkem hmotnosti a dlouhodobým rizikem rozvoje nadváhy. I přesto, že je pozitivní účinek pravidelné pohybové aktivity v těhotenství znám, tak většinu nastávajících maminek zůstává po celou dobu těhotenství neaktivní z důvodu neznalosti pozitivního vlivu pohybové aktivity nebo zažitého názoru, že by mohly ublížit dítěti. Proto jsme vytvořily tento kurz, který vám ukáže, že i po dobu těhotenství můžete být aktivní bez jakýchkoliv obav a rizik.

Hlavními benefity fyzické aktivity během těhotenství je vyšší výskyt vaginálních porodů, rychlejší průběh porodu a včasná rekonvalescence po porodu, nižší výskyt porodního poranění, gestačního diabetu, preeklampsie, předčasného porodu, nadměrného růstu hmotnosti, křečových žil a trombózy a snižuje se také riziko poranění matky dítěte. Má také psychologické přínosy jako je snížená únava, stres, úzkost a deprese.

Rezervace