Cvičení rodičů s dětmi – od ledna 2022

2. 12. 2021
Náš kroužek a cvičení je přizpůsobeno věkovým kategoriím a zároveň činnostem, které lze individuálně upravit pro každé dítě.
Základní informace:
Balíček obsahuje 16 lekcí, 1 lekce trvá 45 minut. 
Cena kurzovného:
Kurzovné stojí 4000kč
 
 

Představujeme vám kroužek cvičení rodičů s dětmi:

Každé dítě je jiné a jeho vývoj nemůže být dán přesnými tabulkami. Proto je naše cvičení přizpůsobeno věkovým kategoriím a zároveň činnostem, které lze individuálně upravit pro každé dítě.

Cvičíme s dětmi od 10-ti měsíců až po věk 3-4 let. Nesnažíme se urychlovat vývoj dítěte, naopak ho motivovat k pohybu a nechat mu prostor, aby objevovalo svět po svém. Jelikož víme, že pozornost dítěte je závislá na věcech a aktivitách, které dítě zajímají a baví, přizpůsobily jsme lekce tomuto cíli. Lekce trvá 45 minut a můžete se těšit na nejrůznější pomůcky, které také budeme každý týden střídat, překážkové dráhy, říkanky, písničky a spoustu pohybových aktivit. Naše lekce jsou zaměřeny na cvičení pro děti, nesuplujeme fyzioterapii. Proto je i naším heslem “MOTIVACE HROU” – dítě do ničeho nenutíme, snažíme se mu dát podněty, které ho budou motivovat k pohybu, k překonání překážky, ke spolupráci a v dalším rozvoji.

 

10-20 měsíců NEchodiči – Mravenečci – “Plazím se a lezu, objevuji svět”

Co by dítě mělo umět? Plazit se, lézt, samo se posadit, sedět bez opory, popřípadě i vstávat na nožičky s pomocí opory, ale ještě neťapat.

Děti v tomto věku začínají objevovat svět. V rámci věcí, které je budou zajímat je budeme motivovat k pohybu. Neurychlujeme vývoj, pouze se snažíme podpořit dítě, aby na daný pohyb přišlo vlastní cestou, motivací (hračkou), která je pro něj zajímavá a chce se k ní přiblížit a prozkoumat.

V lekcích se budeme zaměřovat na dovednosti, kdy bude potřeba ještě velká spolupráce a kontakt mezi dítětem a rodičem (instruktorem) – houpání, naklánění, rotace, koordinace pohybu, motivace dítěte k činnosti hrou, spolupráce. Zároveň i posílení vztahu mezi matkou a dítětem.

Benefity: kontakt matky a dítěte, socializace (děti v tomto věku začínají preferovat sledování jiných dětí a lidí, rozšiřují své vnímání světa), rozvoj řeči za pomoci říkanek a písniček, posílení středu těla (balanční cvičení), orientace v prostoru, koordinace těla, jemná motorika (úchopy a manipulace s předměty).

10-20 měsíců Chodiči – Lvíčata – “Stoupám, ťapu, balancuji”

Co by dítě mělo umět? Chůze s oporou nebo za ruku, postupně začíná chodit samo, umí se plazit, lézt, samo se posadit, sedět bez opory, vstávat na nožičky

Tyto děti už objevují svět o něco rychleji, ale jejich krůčky jsou stále dost nejisté. Proto se v lekcích zaměříme na výše zmíněnou oporu těla, která nám pomáhá udržet rovnováhu při chůzi.

V lekcích se budeme zaměřovat na dovednosti, kdy bude potřeba ještě velká spolupráce a kontakt mezi dítětem a rodičem (instruktorem) – houpání, naklánění, rotace, koordinace pohybu, motivace dítěte k činnosti hrou, spolupráce. Zároveň i posílení vztahu mezi matkou a dítětem.

Benefity: aktivity na rozvoj chůze, kontakt matky a dítěte, socializace (děti v tomto věku začínají preferovat sledování jiných dětí a lidí, rozšiřují své vnímání světa), rozvoj řeči za pomoci říkanek a písniček, posílení středu těla (balanční cvičení), orientace v prostoru, koordinace těla, jemná motorika (úchopy a manipulace s předměty)

20-36 měsíců – Opičáci – “Začínám si věřit”

Pro dítě je v tomto období cílové získat důvěru v sebe samé na základě toho, že se mu něco povede, což se budeme snažit podpořit pomocí různých překážek a aktivit, které děti zvládají svépomocí. A následně i naším uznáním, jenž je pro dítě klíčové.

V tomto věku již dítě stojí pevně nohama na zemi. Pohyb se začíná zrychlovat a s ním i rozšiřujeme možnosti aktivní spolupráce s dítětem. Cvičení rodičů s dětmi je pro vnímání světa a učením se novým věcem klíčové. Děti tvoří svoji osobnost pomocí napodobování toho, co vidí okolo sebe, primárně právě od rodičů.

Benefity: rozvoj sebevědomí, sociální dovednosti – komunikace nejen s rodičem, ale i s instruktorem, spolupráce mezi dětmi (dělíme se o hračku, trénink trpělivosti,..), rozvoj řeči za pomoci říkanek a písniček, rozvoj myšlení a plánování pohybu, koordinace pohybu, rozvoj jemné motoriky (úchopy, manipulace s předměty, …) a hrubé motoriky (běh, skákání, rotace, …), učení se pravidel a “řádu”

 

Rozvrh uzavřených kurzů:
Termíny:
 
Úterní kurzy 11.1. – 3.5.2022
Středeční kurzy 12.1. – 4.5.2022
Čtvrteční kurzy 13.1.  – 5.5.2022
Sobotní kurz 5.1 – 6.5.2022
 
ÚTERÝ 
9:30 Lvíčata CHodiči 10-18 měsíců
10:30 Opičáci 18-36 měsíců 
 
 
STŘEDA

 9:30 Opičáci 18-36 měsíců 
10:30 Mravenečci NEchodiči 10-18 měsíců
 
ČTVRTEK
9:30 Lvíčata CHodiči 10-18 měsíců –
10:30  Opičáci 18-36 měsíců – 
 
 
  
Základní informace:
Balíček obsahuje 16 lekcí, 1 lekce trvá 45 minut. 
Cena kurzovného:
Kurzovné stojí 4000kč
Kapacita kurzu je 12 
V rámci kurzů se vždy kupuje celý balíček, není tedy možné kupovat jen část lekcí.
Pozdější registrace do kurzu:
Pokud se budete chtít přihlásit později, např o 2 týdny později, tak zaplatíte kurzovné pouze s počtem 14 lekcí.
Náhrady kurzů:
Pokud by vaše ratolest byla např nemocná, nebo byste nemohli dorazit z jakýchkoliv důvodů na daný termín, budete si moct nahradit 2 lekce. V průběhu kurzu budeme vypisovat náhradní termíny, takže se nemusíte bát, že by Vám něco propadlo :).
 
 
Jak se přihlásit?
Kompletní nabídku naleznete v původním odkazu na kurz – https://www.befitbrno.cz/cs/sluzby/uzavrene-kurzy/krouzek_pro_maminky_sdetmi/
V rámci přihlášení poté stačí kliknout dole na REZERVACE, vybrat termín, který Vám vyhovuje, do poznámky dát jakýkoliv znak(jinak se přihláška neodešle).
My Vám poté obratem pošleme všechny důležité informace včetně přihlášky. 
Vyplnění přihlášky zde na webu není závaznou přihláškou :).
 
Pokud by nastalo jakékoliv vládní omezení, kurzy se automaticky zamrazí a po rozvolnění se vše po individiální domluvě rozběhne znovu.
 
Kurzy vedou vyškolené a odborné lektorky 
 
Těšíme se 🙂